PÁLYÁZATOKPÁLYÁZATOK

2019

IKEA - "VELED KÖZÖSEN" PROJEKT

Az IKEA lakberendezési áruház minden évben 55 darab gyermekekkel foglalkozó civil szervezetet támogat lakberendezési szakértelemmel, termékekkel, valamint a dolgozók önkéntes munkájával. Ebben az évben az IKEA Family klubtagok javaslatai alapján Alapítványunk is a támogatottak közé került. A klubkártyával rendelkezők szavazatai segítségével 300 000 Ft értékben vásárolhattunk Kollégiumunk fiú emeletére kanapékat, babzsákokat, szőnyeget, sötétítő függönyt és kettő virágkaspót. Az IKEA dolgozói önkéntes munka keretében festették színesre az óvodai kollégiumban lévő beépített szekrények ajtajait, valamint szépítették kertünket.

Ezúton köszönjük az önkéntes munkájukat és mindenkinek, aki szavazatával segítette otthonosabbá varázsolni kollégiumunkat!

2017-2019

Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek működési és szakmai programjainak támogatása (kód: FOF2018)

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és Emberi Erőforrások Minisztériuma
"Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány

A projekt során intézményünk tanulóinak kognitív és mentális fejlődését támogatjuk. új korszerű képességvizsgáló eszközök beszerzésével; interaktív táblán használható oktatási anyagok kidolgozásával és az azokhoz szükséges interaktív táblával; a másság megélésével, elfogadásával kapcsolatos mesék akadálymentesítésével és feldolgozásával; érzékenyítő programokkal/foglalkozásokkal olyan középiskolákban, ahol hallássérült gyermekek tanulnak tovább integrált körülmények között.

2018

BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZATA - "CIVIL PÁLYÁZAT C/2018"

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata
"Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány

A pályázat keretében alapítványunk 2018. évi programjaihoz nyertünk támogatást. Zugló Önkormányzata hozzájárult szabadidős gyermekprogramjaink anyagi költségeihez: a 8. osztályosok búcsútáborához, a ballagás táncruháinak kölcsönzéséhez, a Szőnyi úti tagozatunkon szervezett kutyaterápiához, színházjegyekhez.

2016/17

A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS

BŰNMEGELŐZÉSI PÁLYÁZAT - 2016


Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
"Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány


Komplex iskolai bűnmegelőzési program hallássérült gyermekek számára.

A projekt célja a hallássérült gyermekek körében megelőzni az áldozattá válást és a bűnelkövetést.

A projekt során megvalósuló programok: előadások külső szakemberek meghívásával, élményakadémiai tábor, prevenciós anyagok kidolgozása, prevenciós foglalkozások és játékgyűjtemény.

A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.


FOTÓK A GALÉRIÁBAN


A pályázat szakmai anyagai a lenti gombbal érhetőek el.

2016


BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZATA - "CIVIL PÁLYÁZAT C/2016"


Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata

"Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány

A pályázat keretében alapítványunk 2016. évi programjaihoz nyertünk támogatást. Zugló Önkormányzata hozzájárult szabadidős gyermekprogramjaink anyagi költségeihez, a rendezvények akadálymentesítéséhez (jeltolmácsolás), a 8. osztályosok búcsútáborához, a szalagavató, illetve a ballagás táncruháinak kölcsönzéséhez, a Szőnyi úti tagozatunkon szervezett kutyaterápiához.

2015/16

EMMI-FSZK-AKADÁLYMENTESÍTÉS


Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és Emberi Erőforrások Minisztériuma

Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek működési és szakmai programjainak
támogatása (kód: FOF2015)

"Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány

A projekt során különböző korosztályú hallássérült gyermekek számára segítettük prózai szövegek, illetve filmek megértését, befogadását. A kisebbeknek mesék átadása, a nagyobbaknak egy általuk is érthető iskolai újság, a 7. osztályosoknak egy kötelező olvasmány (A kőszívű ember fiai c. regény), és a középiskolásoknak élethelyzeteket megjelenítő filmek akadálymentesítése történt. Célunk a valódi akadálymentesítés volt, ami azt jelenti, hogy nemcsak filmek feliratozása és szövegek egyszerűsítése valósult meg, hanem ezek igazi megértését is segítettük különböző módszerekkel.
A program során pedagógusaink megtanulhatták a filmfeliratozás technikáját, ezzel lehetővé téve, hogy a későbbiekben alkalmazzák azt munkájukban.

Szakemberek: Boldvai Ferenc, Fodor Ágnes, Juhász Anikó, Mészáros Judit, Páll István, Szabó Csilla, Szalay Katalin
Szakmai felelős: Mészáros Judit

MOL GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAM - 2015
TESÓ TÁBOR

Új Európa Alapítvány
"Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány

Súlyos, halmozottan fogyatékos gyermekek egészséges testvérereinek szerveztünk egy hetes tábort, ahol célunk volt a sérült testvérükkel egy családban élő kamaszok mentális támogatása. A megsegítés csoport és élményterápiás eszközökkel történt.

Szakemberek: Enyedi Dóra, Lakatos Júlia, Zsbánné Forrai Judit
© 2016  | "Nagyothalló Gyermekekért" Alapítvány | Budapest | webdesign - VargArt, photos - Halápi Dóra
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!